Tisztában van vele, hogy a mindennapi életvitele során, mennyi mérget, tartósítószert, és egyéb vegyszermaradványt visz be a szervezetébe?
Ezek a káros anyagok, idővel mind felhalmozódnak, jelentős rosszabbodást előidézve egészségi állapotunkban. Az egyre nagyobb számban előforduló megbetegedések jelzik számunkra, hogy valamin azonnal változtatnunk kell!
Hol kezdje a változtatást?
Mivel élelmiszereink jelentős hányada a termőföldekről származik, vissza kell menjünk egészen a növények termesztéséig. Az EM Aktivált Mikrobiológiai Készítmény növénytermesztéshez, új alternatívát kínál, amellyel minőségibb, egészségesebb élelmiszer alapanyagokat állíthat elő, akár termelő, akár családi háza kertjét műveli.
A műtrágyák és növényvédő szerek használata mindennapossá vált, azonban ezek az anyagok az idő múlásával felhalmozódnak a talajban és eredeti céljuk helyett, pont az ellenkező hatást váltják ki – használhatatlanná teszik a földet.
Mi tulajdonképpen az EM?
Az EM egy fermentálással előállított, effektív mikroorganizmusok, egyedi kombinációját tartalmazó folyadék, amelyet a világ számos országában nagy sikerrel alkalmaznak, a mezőgazdaságban. A japán Teruo Higa professzor által kifejlesztett, 30 éves múltra visszatekintő, technológia alapján készülő, magyar termék. Használható mind hagyományos, mind ökológiai gazdálkodásban.
Miben segíthet Önnek az EM?
Az EM a növénytermesztés során segítségére lehet
Talajkezelésben, talajoltásban, a föld minőségének javításában
Az EM talajba juttatásával, a jótékony hatású mikrobák újra felszaporodnak a földben és kiszorítják a növényekre veszélyes kórokozókat
Lombkezelésben
Az EM-et rápermetezheti a növények lombozatára. A növekedési és érési időszakban, jelentősen növelheti növényei betegségekkel, kártevőkkel szembeni ellenálló képességét, mérgező vegyszerek nélkül.
Komposztálásban, szárbontásban
Az EM-et komposzt halomhoz keverve, zöld hulladékokból, szármaradványokból, kiváló minőségű trágyát készíthet növényei számára.
Vízvezeték és öntözőrendszer vízkőmentesítésében
Az EM gátolja a dugulást okozó kedvezőtlen biofilm és vízkőlerakódások kialakulását. Magas antioxidáns aktivitása következtében, antikorrozív hatású, megszünteti az algásodást, megkímélve Önt ezzel az öntözőrendszer karbantartásától.
Milyen előnyöket nyújt az Ön számára az EM használata?
Ellensúlyozhatja a műtrágyák és mérgező növényvédő szerek káros hatását
Javíthat a termőföldje minőségén
A talajban felhalmozódott szerves anyagok lebomlanak
Javul a talaj vízháztartása és tápanyag szolgáltató képessége
Aktívabb talajéletet eredményez
Fokozódik a humusz képződés
Csökken az ammónia képződés, a légköri nitrogén megkötés 70%-al nő
Intenzívebb gyökeresedést tapasztalhat
Növekszik növényei tápanyag felvevő képessége
EM-el növelheti a terméshozamot
Növényei antioxidáns tartalma megnő, beltartalmi értékei javulnak és ízletesebbek lesznek
Növekszik a növényei betegségekkel és kártevőkkel szembeni ellenálló képessége
Javul a stressztűrő képességük (aszály, alacsony és túl magas hőmérséklet)
Ha EM-et használ, növekszik a termés eltarthatósága, polcon tarthatósága
EM használata során, nincs élelmiszer biztonsági várakozási idő
A kevesebb vegyszerhasználat miatt gazdaságosabban termelhet
Hogyan fejti ki hatását az EM?
Az EM egy rendszer, azaz rend szer, amely olyan környezetet alakít ki, melyben a mikroorganizmusok által az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe és a rothadási folyamatok megszűnnek. A növények életfolyamatainak támogatásával, optimális termelési színvonal érhető el. A talajban és a növényben felszaporodó jótékony hatású mikrobák által, a betegségeket előidéző kórokozók élettere beszűkül, a kártevők betelepedése visszaszorul. Az EM hatása már az első évben észlelhető, de hatékonysága évről évre fokozódik.