Néhány napja kezdtem fogyasztani az Emóciót, de már most van pozitív tapasztalatom az étrend-...

Belépés

Kosár

A kosár üres.

0 tétel 0Ft

Címlap

Építészet

Az EM beton jellemzői


1

  • EM folyékony adalék. AE hatást, vízigényt csökkentő hatást mutat. Gázosító hatásával levegőt bocsát a betonba. Az összetapadt szemcséket nagy hatékonysággal diszpergálja és javítja a beton folyékonyságát. A betonnal való munkák könnyebbekké válnak. Alkalmassá válik nagy építmények, hidak betonozásához, ahol a magas szilárdság és a folyékonyság szükséges.
  • A korai szilárdság jelentősen javul. Az építkezés időtartama ezért rövidülhet. A beton sérülékenysége hideg időszakban csökken.
  • A száradási zsugorodással járó repedések nem voltak megfigyelhetőek, ami egyébként a beton egyik legnagyobb lehetséges hibája. Ennek teljes hiánya az EM alkalmazásának tudható be.
  • A gáz áteresztőképesség a felületi rétegekben sokkal kisebb, mint a közönséges betonnál. A beton neutralizációs mélysége és sebessége csökken.

2

 

EM technológia a házépítéshez

Japánból származik a technológia, melyet az elmúlt néhány év tapasztalatai és kísérletei alapján módosítottuk, az adagolási eredmények tekintetében.

-          A házhelyet + alapgödröt 2 napon keresztül, reggel –este beszórni vagy bespray-zni,
1000 liter vízhez, 2 liter EM-et adagolva.
-          1 m3 betonba 2 liter EM-et öntünk bele + 1kg kerámiaport. Célszerű a mixerbe vagy a betonkeverőbe adagolni úgy, hogy az arányosan elkeveredjen. (kb. 3-4 percig)
-          A mellékletben a beton szilárdságát végzett kísérlet grafikonján jól látható, hogyan változik a beton szilárdsága, különböző dózisok alapján.
-          A falazási munkák során, a felfalazott felületet (1:1000 EM-BIO-t vízhez keverési arányban) kell bespriccelni.
-          Habarás vagy vakolat készítése (1:500 EM-et vízhez keverési arányban) juttassunk a habarcshoz illetve a vakolathoz.
-          Faszerkezet, lambéria, különböző fafelületek kezeléséhez 1:1000 hígítású keveréket spricceljük a felületekre.
-          Vasanyag kezelése esetén, szerezzünk be egy kádat, 1:500 arányban tegyünk bele EM-et és vizet. Minden vasanyagot a felhasználás előtt, forgassunk bele. Nagymértékben lassítja a korróziós folyamatokat.
-          Bármilyen típusú festékanyagnál 10 liter festékhez 3 dl EM-ett keverjünk a felhasználás előtt.
Növeli a festék kopásállóságát, zsírosítja a festéket, így kevesebb festékmennyiséggel tudjuk lefedni az adott területet, a festés során pedig leköti az emberre káros gázokat.
-          Összességében tehát elmondható, hogy az EM technológiával készült épületek szilárdsága növekszik, élettartama meghosszabbodik, az esetleges penészesedési folyamatok visszaszorulnak. Egy átlagos épületben az elektroszmog 30 MHz körül van, az EM technológiával épített házaknál ez az érték 0-5 MHz között diagnosztizálható.
Végül, de nem utolsó sorban, fontos megemlíteni, azt a tényt, hogy ezek az épületek különleges rezgésminőséget hoznak létre az adott közegben, melyek az emberi nyugalom, harmónia és egészségmegőrzés segítői.

Budapest, 2011-03-04                                                                                                                  

 -